Skip to main content

Tečaji joge

TEČAJ ASHTANGA JOGE (dinamična power joga)

4-tedenski tečaj dinamične power joge za moč in vzdržljivost (ashtanga/vinyasa):

  • začnemo prvo sredo v mesecu ob 19.00 uri.
  • cena tečaja je 48 eur. Prijave sprejemamo na info@genjoga.com do zapolnitve prostih mest.

Ashtanga joga je dobro izdelan sistem jogijskih položajev, kjer že vnaprej poznamo zaporedje in ga ponavljamo v povezavi z gibom in dihom. Položaji so sicer lahko zahtevni, vendar jih lahko izvajajo tudi začetniki z različnimi prilagoditvami in pripomočki. Razdeljena je na več serij, vendar se večinoma vadi le prva, ki predstavlja temelj celotnemu sistemu.

Namen vadbe je, da se vadeči prepustijo tekočemu menjavanju položajev, kjer svojo pozornost usmerijo vase, kot neke vrste meditativno metodo (pratyahara). Ta vidik še bolj pride do izraza, ko se vadeči nauči zaporedja položajev (ponavadi se to zgodi spontatno, ne da bi se zaporedja dejansko učili), ter se zato lahko skozi vadbo mentalno izključi iz zunanjega sveta in jim le sledi v skladu z dihanjem (pranayama). Učitelj vas usmerja v pravilno izvedbo položajev, kot tudi na celostno izvedbo serije.

Power joga je primerna za vse, ki imajo povprečno fizično kondicijo in želijo poskrbeti tako za moč, kot za prožnost mišic in se obenem še sprostiti. Še posebej jo priporočamo moškim in športnikom/športnicam, ki želijo celostno dopolniti svoje treninge.

Utemeljitelj ashtanga joge je znan indijski guru Sri K. Patthabhi Jois. Ne smemo je mešati z Ashtanga jogo oz. Raja jogo (kraljevska joga osmih delov oz. krakov), ki jo je prvi popisal Patanjali pred dvemi tisočletji v Yoga Sutrah.

Tradicionalna ashtanga se pogosto izvaja v Mysore stilu (poimenovana po istoimenskem indijskem mestu iz katerega izhaja), kjer vadeči sami, kljub delu v skupini, prehajajo skozi položaje pod vodstvom učitelja. Naš tečaj bo ves čas voden, saj želimo, da bi se vadeči čim bolj natančno seznanili z ashtanga jogo kot novim dotikom razumevanja joge in s tem tudi novimi izzivi na poti joge.

Ashtanga ima (če jo pravilno izvajamo) veliko pozitivnih vplivov na telo, kjer izstopajo fleksibilnost, moč in vzdržljivost. Traja približno uro in pol in se kot običajno v jogi, konča s sproščanjem.

NAVODILA: na jogo je priporočljivo priti vsaj 10 minut pred začetkom ure v udobnih oblačilih, s seboj lahko imate blazino za jogo (yoga mat) in nekaj za pokrit (dekica ali večja ruta). Blazine so na razpolago tudi v studiu.

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest na info@genjoga.com.

Preveri urnik in cenik

Več informacij