Delavnice

Geneyoga in osteoporoza

Jogijska delavnica Geneyoga in osteoporoza je predvidena spomladi 2020.

Misel na osteoporozo pogosto prelagamo v tretje življenjsko obdobje, ne zavedamo pa se, da se skrb za zdravje začne že prej, ko lahko največ naredimo za trdne kosti. Najpomembnejši sta zdrava prehrana in veliko gibanja, ki ohranjata kosti trdne. Že kmalu po 30. letu se začne zmanjševati kostna gostota, zato se čedalje več mladih, tudi moških, spopada z osteoporozo.

Joga nam pri preventivi lahko zelo pomaga, saj s posebnimi vajami ali asanami, – ki jih lahko izvaja vsakdo ne glede na starost ali gibljivost, pomaga pri gradnji kostne mase, mišice z redno vadbo postanejo močne in elastične, ker pa se pri vadbi zavedamo telesa, se popravi tudi drža. Izredno pomembno je dihanje, saj s pravilnim in globokim dihanjem v telo vnesemo dovolj kisika. Če smo dedno obremenjeni z osteoporozo, je nujno, da se zavedamo, da lahko zgodaj veliko storimo za preventivo in se izognemo osteoporozi.

Prijavite se lahko na info@genjoga.com. Praktično delavnico z vadbo terapevtske joge za osteoporozo bo vodila mag. Maja Tanko Smolič, mednarodno akreditirana joga terapevtka in strokovni vodja učiteljev na Joga Inštitutu.

Preveri urnik in cenik

Več informacij