Tečaji joge

JOGA ZA NOSEČNICE

Meseci nosečnosti so dragoceni in minejo zelo hitro. Zato je pomembno, da ta čas posvetimo sebi, svojemu boljšemu počutju in zdravju. Joga za nosečnice je namenjena vsem, ki so dopolnile vsaj 12. teden nosečnosti (če že redno vadite jogo pa še prej), vadite pa jo lahko do poroda. Srečevali se bomo vsak teden po 60 minut. Vadba je prilagojena in primerna za vse bodoče mamice.

  • začnemo v četrtek 22. septembra 2022 ob 16.15 uri v Genjoga Studiu na Mesarski 18 v Ljubljani.
  • termin: vsak četrtek od 16.15 do 17.15 ure.
  • cena tečaja je 75 eur (6-tedenski tečaj).
  • prijave sprejemamo na info@genjoga.com do zapolnitve prostih mest.
  • tečaj je možno vaditi/kombinirati v studiu in ON-line s prenosom iz studia v živo s profesionalno opremo (kvaliteten zvok in slika).

Posebno pozornost bomo namenili dihalnim tehnikam, krepitvi medeničnega dna, sprostitvi in lajšanju pogostih težav pri nosečnicah, kot je npr. boleč križ. Del vadbe bo namenjen tudi odpiranju medenice. Tiste, ki so vadile jogo že pred zanositvijo, bodo opazile, da so bolj gibljive in da nekatere asane izvajajo lažje, ker telo izloča hormon relaksin, ki pomaga, da je porod lažji. Vedno pa morate med vadbo prisluhniti sebi in če se v kakšni asani tisti dan ne počutite udobno, jo opustite in počivajte v položaju otroka. Za vašega otroka naj vas ne skrbi, saj je dobro zaščiten. Asane se spreminjajo in prilagajajo celotno nosečnost. Največjo pozornost pa bomo namenili zavedanju povezanosti matere in otroka.
Naš končni cilj je, da boste v jogi našli vir moči, ki vam bo pomagal, da boste lažje pričakale otroka in premagale vse izzive, povezane z materinstvom.

 

Tečaj vodi Irena Žvokelj (RYT) – certificirana in izkušena učiteljica joge in mlada mamica.

Irena o jogi med nosečnostjo: “Moja praksa joge se z novico o nosečnosti ni bistveno spremenila, razlika je predvsem v tem, da si asane – jogijske položaje do določene mere prilagodim. Kot vsaki nosečnici, se tudi meni poraja nešteto vprašanj in dvomov, vendar mi praksa joge pomaga, da se pomirim in da se povežem z bitjem, ki raste v meni ter hkrati naredim tudi nekaj zase.”

Začetni tečaj joge je prvi korak, da se seznanimo z več kot 5000 letno znanostjo joge, ki nam lahko daje zdravje, harmonijo, moč in kontrolo nad svojim življenjem. Predhodne izkušnje z jogo niso potrebne. Tečaj je primeren tako za začetnice, kot tudi za vse z izkušnjami v jogi.

NAVODILA: na jogo je priporočljivo priti 10 minut pred začetkom ure v udobnih oblačilih, s seboj lahko imate blazino za jogo (yoga mat) in nekaj za pokrit (dekica ali večja ruta). Blazine so na razpolago tudi v studiu.

Prijave sprejemamo na info@genjoga.com do zapolnitve prostih mest.

Preveri urnik in cenik

Več informacij