Tečaji joge

TEČAJ YIN JOGE s tibetanskimi posodami

6-tedenski tečaj Yin joge za regeneracijo in globinsko sprostitev z zdravilnimi zvoki pojočih tibetanskih posod se začne v ponedeljek ob 20.30!

 • začnemo v ponedeljek 16. januarja 2023 ob 20.30 v Genjoga Studiu na Mesarski 18, v Ljubljani.
 • cena tečaja je 75,00 eur. Prijave sprejemamo na info@genjoga.com do zapolnitve omejenih prostih mest.

Tečaj Yin joge je primeren za vse nivoje znanja, tudi za popolne začetnike. Izjemnega pomena je lahko za kronično utrujene posameznike, posameznike, ki imajo težave s spanjem in tiste, ki se v vsakdanjem življenju srečujejo s stresom. Primerna je tudi za zelo športno aktivne posameznike za sprostitev napetosti v mišicah in veznih tkivih (fascia). Da bi delovanje yin joge še poglobili, smo vključili tibetanske sklede, z njihovimi zvoki vaše telo med asanami (položaji) nežno »zmasira« učiteljica.

Yin joga je počasen slog vadbe, ki vključuje načela tradicionalne kitajske medicine, kjer v položajih ostanemo dlje časa kot v drugih zvrsteh joge. Začetniki položaje (asane) držijo od 45 sekund do 2 minuti, izkušeni pa lahko v asanah ostanejo tudi dalj časa. Med yin jogo vadimo pretežno sedeče in ležeče asane, kjer globinsko sprostimo mišični in živčni sistem. Yin jogo je najbolje vaditi zvečer, ker nas odlično pripravi na kvalitetno spanje.

Jin in jang sta osnovna pojma taoistične filozofije. Medsebojno se dopolnjujeta in bogatita: žensko in moško načelo, tema in svetloba, dan in noč, mrzlo in vroče. Oba skupaj odlično sodelujeta in se dopolnjujeta ter drug brez drugega ne obstajata.

Med jang dejavnosti sodijo bolj dinamične vrste joge, kot je power joga, kolesarjenje, tek, igranje tenisa in podobno. Ta del v zahodnem svet še najbolj krepimo in vzdržujemo. Yin joge je nasprotje tega, je bolj umirjena, v položaju se zadržujemo dlje časa, da se tkivo lahko sprosti in prekrvavi. Jin joga pripravlja naše telo na um in meditacijo, to pomeni, da bomo dlje časa zdržali v udobnem položaju in se lažje umirili. Poenostavljeno bi lahko rekli, da je to joga za tetive, sklepe in vezi, ne pa za mišice (jang joga) oziroma si pri njej vzamemo čas, da se zavestno usmerimo v svoje telo.

Yin joga ima velik vpliv na jin dele telesa, to je središče okoli popka, nad koleni pa vse do popka, torej prebavo, metabolizem, delovanje črevesja, rodila…

Glavni poudarki in prednosti jin joge so:

 • uravnovešanje jin in jang energije v telesu,
 • hormonsko ravnovesje,
 • boljša prebava in delovanje črevesja,
 • delovanje ženskih organov,
 • kvaliteta spanja,
 • krepi se vezivno tkivo in sklepi,
 • odlična priprava na meditacijo,
 • večja gibljivost in prožnost telesa,
 • hitrejše okrevanje po poškodbah,
 • zmanjšuje stres in anksioznost,
 • globoka sprostitev in boljše počutje.

Joga je primerna za vse, ki se želijo seznaniti z osnovami joge in v svoje življenje vnesti več zdravja, gibanja in sprostitve.
Predhodne izkušnje z jogo niso potrebne. Tečaj je primeren tako za začetnike, kot tudi za tiste, ki so se že kdaj srečali z jogo.

NAVODILA: Na jogo je priporočljivo priti vsaj 10 minut pred začetkom ure v udobnih oblačilih, s seboj lahko imate blazino za jogo (yoga mat) in nekaj za pokrit (dekica ali večja ruta). Blazine so na razpolago tudi v studiu.

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest na info@genjoga.com.

Preveri urnik in cenik

Več informacij