Tečaji joge

TEČAJ FLOW & RESTORE JOGE

4-tedenski tečaj Flow & Restore joge:

  • začnemo prvi petek v mesecu ob 17.00 uri v Genjoga Studiu na Mesarski 18, v Ljubljani.
  • cena tečaja je 40,00 eur na mesec. Prijave sprejemamo na info@genjoga.com do zapolnitve prostih mest.

Joga, ki v eni vadbi kombinira dva dopolnjujoča se dela: dinamični (flow) in obnovitveni (restore) del. V vaš vsakdan vam bo pomagala vnesti nekaj miru brez distrakcij in vam poleg gibljivosti in moči zagotovila počitek za mišični in živčni sistem.

Flow & Restore vadba je primerna za vse nivoje znanja, predhodne izkušnje z jogo niso potrebne. Izjemnega pomena je lahko za kronično utrujene posameznike, posameznike, ki imajo težave s spanjem in tiste, ki se v vsakdanjem življenju srečujejo s stresom. Primerna je tudi za zelo športno aktivne posameznike, ki želijo sprostiti napetost v mišicah.

V prvem delu vadbe (Flow) razgibamo telo. Ogrejemo se s pozdravi soncu in s tekočimi zaporednji asan v povezavi giba z dihom. Ta del temelji na Vinjasa vadbi, kjer lahko pričakujete osnovne asane. Naš dinamični del vadbe je namenjen temu, da se znebimo raztresenosti, se privedemo v tukaj in zdaj in da lažje zdrsnemo v drugi del vadbe.

V drugem delu vadbe (Restore) telo podpremo s pripomočki in ga postavimo v pasivne položaje za počitek in obnovitev. Restorativni oziroma obnovitveni del nam omogoča, da “pademo noter”, da zdrsnemo v umiritev in najdemo tisto stanje, ki nam dovoljuje najgloblji počitek. Mišice se pasivno in nežno raztegujejo, dihamo počasi in naravno in um počiva v času brez distrakcij. Položaji lahko vključujejo ležanje na bolsterjih na hrbtu, počitek v rahlem zasuku hrbtenice, podprte sedeče predklone…

Za obnovitev je ključni dejavnik čas, zato v vsakem restorativnem položaju ostanemo vsaj pet minut skupaj. Ta del vadbe bo tako trajal vsaj 20 minut. Pri takem daljšem počitku v kombinaciji s počasnejšim dihom naši možgani pošljejo telesu sporočilo, da smo dovolj varni, da se lahko globoko sprostimo. Kot vsaka vadba tudi restorativna vadba postane s časom lažja, zato bomo skozi tedne nabirali kondicijo za relaksacijo. Za vadbo potrebujete toplo plast oblačil (pulover ali jopica, nogavice), ki jih uporabimo pri Restore delu.

Tečaj vodi Maja Tanko Smolič (ERYT) mednarodno izkušena učiteljica joge in joga terapevtka.

Joga je primerna za vse, ki se želijo seznaniti z osnovami joge in v svoje življenje vnesti več zdravja, gibanja in sprostitve.
Predhodne izkušnje z jogo niso potrebne. Tečaj je primeren tako za začetnike, kot tudi za tiste, ki so se že kdaj srečali z jogo.

NAVODILA: Na jogo je priporočljivo priti vsaj 10 minut pred začetkom ure v udobnih oblačilih, s seboj lahko imate blazino za jogo (yoga mat) in nekaj za pokrit (dekica ali večja ruta). Blazine so na razpolago tudi v studiu.
PARKIRANJE: V kolikor se pripeljete z avtom, imamo parkirna mesta na parkirišču na Mesarski (takoj za križiščem na levi strani).

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest na info@genjoga.com.

Preveri urnik in cenik

Več informacij