Skip to main content

Tečaji joge

TEČAJ JOGE ZA HORMONSKO RAVNOVESJE

7-tedenski tečaj shakti joge za hormonsko ravnovesje se začne v ponedeljek 15. aprila 2024 ob 20.30 v Geneyoga studiu:

  • vsak ponedeljek ob 20.30 uri v Geneyoga Studiu na Mesarski 18, v Ljubljani.
  • cena s spomladanskim popustom le 97 eur (redna cena tečaja je 115 eur) Prijave sprejemamo na info@genjoga.com do zapolnitve prostih mest.

Tečaj je primeren za ženske vseh starosti, ki se srečujejo s hormonskimi izzivi (PMS ali simptomi menopavze) in želijo v telesu začutiti več sproščenosti, energije in zaupanja do sebe.  Jogijske položaje (asane) in dihalne tehnike izvajale nežno v svojem ritmu z uporabo pripomočkov v studiu.

Predznanje joge ni potrebno!

Spoznale bomo dihalne tehnike in položaje, ki pomagajo pri uravnavanju hormonov in ženske energije shakti ter nam pomagajo v stresnih situacijah. Vsako uro bomo sklenile z vajo čuječnosti, meditacijo ali joga nidro (globoko jogijsko sproščanje).

Na tečaju bomo prebujale žensko energijo z jogijskimi položaji in dihalnimi tehnikami ter prebujali spečo energijo Shakti, ki čaka da zasije v kreativnosti, vitalnosti in zdravju. Vsaka ura bo imela različen poudarek … enkrat bodo v ospredju mehkejši, sproščeni gibi, drugič bomo v telesu iskale moč in vztrajnost, tretjič se bomo posvetile izbranim delom telesa, kjer najbolj zastaja energija … Izbrane asane bodo izboljšale hormonsko ravnovesje, dvignile energijo ter nas tudi globinsko sprostile.

Z vadbo shakti joge za hormonsko ravnovesje bomo dosegli naslednje učinke:

  • na naravni način vzpostavljamo in ohranjamo hormonsko ravnovesje;
  • odpravljamo simptome menopavze in predmenstrualne sindrome (vročinski oblivi, pomanjkanje libida, nihanje razpoloženja, suha koža in sluznica, pomanjkanje energije zaradi hormonskega neravnovesja)
  • vplivamo na vezna tkiva in žleze z notranjim izločanjem ter posledično hormone (naravni način za ohranjanje mladostnega videza)
  • povečamo življenjsko energijo v telesu (prano);
  • z dihanjem masiramo notranje organe in jih oskrbimo s kisikom;
  • dihamo poglobljeno in počasi podaljšujemo dih, tako spodbudimo telesno in duševno sprostitev;
  • ohranjamo in izboljšujemo držo in gibljivost telesa;
  • odpravljamo nespečnost in stres.

Tečaj vodi Darja Rogelj (ERYT) mednarodno akreditirana in izkušena učiteljica joge in manualna terapevtka.
Tečaj je primeren tako za začetnice, kot tudi za vse z izkušnjami v jogi.

NAVODILA: na jogo je priporočljivo priti 10 minut pred začetkom ure v udobnih oblačilih, s seboj lahko imate blazino za jogo (yoga mat) in nekaj za pokrit (dekica ali večja ruta). Blazine so na razpolago tudi v studiu.

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest na info@genjoga.com.

Preveri urnik in cenik

Več informacij