Skip to main content

Redne vadbe joge

FLOW & RESTORE JOGA ZA SPROSTITEV

Relax (flow & restore) joga za sprostitev poteka vsak petek ob 17.00 (v angleščini) in je primerna za začetnike in tudi tiste, ki ste že izkušeni v svetu joge. Osnoven nivo znanja angleščine zadostuje za udeležbo.

Po napornem delovnem tednu pride petek popoldan, ko nam nivo energije pade na minimum, zato je čas za pripravo na vikend, ko si želimo napolniti baterije in vstopiti v vikend sveži in spočiti.

Vsak petek popoldan se bomo ogreli z dinamično vadbo joge (flow), dvignili nivo energije s pomočjo dihalnih tehnik (pranayame) in na koncu poskrbeli za globoko sproščanje za umiritev uma (restore). Tako bomo v petek zvečer sveži in spočiti vstopili v prijeten in izpopolnjen vikend.

Med dinamičnim delovnim tednom je ritem življenja ponavadi hitrejši in dostikrat nimamo priložnosti za umiritev in stik s sabo in s svojim telesom. V petkih bomo imeli lepo priložnost, da uravnovesimo svoje telo, čustva in um. Povezanost giba in diha nas bosta s svojim ritmom uglasila in ustvarila notranjo harmonijo. V praksi se bomo najprej postopoma ogreli in prehajali v dinamično vadbo joge, z dihalnimi tehnikami dvignili nivo energije in na koncu poskrbeli za daljše sproščanje z meditacijo ali v savasani. Tako bomo dragoceni čas, ki ga ob koncu tedna po navadi delimo z našimi najbližjimi, preživeli bolj kvalitetno.

Petkovo jogo vodi Georgina Horne, mednarodno certificirana učiteljica joge (RYT) iz Londona in poteka v angleškem jeziku. Na petkovi sprostitveni jogi se bomo srečali z različnimi stili joge, kot so tradicionalna joga, yin yoga, regenerativna (restorative) yoga, easy flow, yoga nidra, pranayama (dihalne tehnike) in meditacija.

GLAVNE KORISTI VADBE JOGE:

 • krepi imunski sistem
 • umirja um in sprošča napetosti v telesu
 • krepi hrbtenico
 • poveča prožnost telesa
 • pomaga pri uravnavanju telesne teže
 • pripomore k izboljšanju telesne drže
 • izboljša prebavo
 • krepi in učvrsti telo stimulira žleze endokrinega sistema
 • zmanjša holesterol in stopnjo sladkorja v krvi
 • ohranja telo vitalno
 • pomaga pri zavedanju svojega telesa
 • pomaga pri osredotočenosti in koncentraciji

Pri jogi je bistveno, da svoje gibanje povežemo z dihom, kar postopoma vodi k notranji harmoniji telesa in uma dobremu počutju vsakdanjem življenju. Med asanami bomo uskladili dih in gib, predvsem pa okrepili telo, duha in um. Vse to nam bo pomagalo, da nam bo lažje pri premagovanju težav v življenju in da bomo postopoma sledili svoji dharmi (poslanstvu in smislu našega bivanja). Na vadbo vabljeni tudi vsi, ki imate težave ali bolečine v križu, ki bi se radi sprostili ali preprosto dobro imeli – poskrbljeno bo za vse!

NAVODILA:
Na jogo je priporočljivo priti 10 minut pred začetkom ure v udobnih oblačilih, s seboj lahko imate blazino za jogo (yoga mat) in nekaj za pokrit (dekica ali večja ruta). Blazine so na razpolago tudi v studiu.

PRIJAVE: sprejemamo na info@genjoga.com do zapolnitve prostih mest.

Preveri urnik in cenik

Več informacij